GÜÇ:81
Yaşadığınız şehir : Mersin
Kişi sayfası Müzik Zevki: Rap Müzik Rep: (100/100) Konuya puan ver
Konu: ttnet vitamin Salı 23 Ara. 2008, 20:35
Televizyonda internet sitesi reklamı çok fazla görmüyoruz. Bu aralar sıkça çıkan bir reklam üzerine TTNET VİTAMİN sitesine girip bir baktım. Reklamı görünce ilk izlenim çocukları kötü sitelerden koruma uygulaması gibi geldi. Ama siteye girip biraz dolaşınca hiç de alakası olmadığını gördüm. 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için ders ve testlerin bulunduğu bir eğitim sitesi demek daha doğru olur. İçeriklere ulaşmak için ADSL abonesi ve yıllık 36 YTL ödemek gerekiyor. Çocuklar için gerçekten faydalı olabilecek bir uygulama olmuş bence. Fiyat olarak da 2 kitap için vereceğiniz fiyattan fazla değil. İçeriklerin MEB kitapları ile uyumlu olması da çok faydalı olmuş. Yakında öğretmen girişi de olacakmış. TTNET müzik ve video sitelerinde çok yanlışlar yaptı ve pek başarılı olamadı. Bakalım eğitim alanındaki bu site nasıl olacak?
Kendi anlatımı ile:
TTNET VİTAMİN, Millî Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak geliştirilmiş ve internet üzerinden kullanılan bir eğitim destek aracıdır. TTNET VİTAMİN, İlköğretim 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrenci ve öğretmenlerinin eğitim hayatını kolaylaştırmak için hazırlanmıştır.
TTNET VİTAMİN’le artık çocuklar evden eğlenerek, sıkılmadan okuldaki derslerini bilgisayar başında tekrar edebilecekler. Böylece öğrencilerin hem ailelerine ayıracak zamanları olacak hem de öğretmenleri ertesi gün onları sınıfta derslerine hazırlanmış olarak bulacak.
TTNET VİTAMİN Matematik, Fen ve Teknoloji, Türkçe ve Sosyal Bilgiler derslerini içerir.